Ne izgubite moči povratnih povezav s kanonikalizacijo

V zadnjih nekaj letih je s popularizacijo SEO optimizacije nekako postalo splošno znano, da je ključ do uspešne optimizacije število povratnih povezav na vašo spletno stran. Več povratnih povezav kot imate višje med zadetki iskanj se uvrščate.

To je sicer res, vendar lahko na zelo enostaven način tudi podvojimo učinek obstoječih povezav. Temu pravimo kanonikalizacija. Morda ste opazili, da se nekatere spletne strani začnejo z http://www.mojastran.si nekatere pa samo z http://mojastran.si. Ali določena spletna stran uporablja predpono www ali ni pomembno. Pomembno je, da se odločimo ali bomo uporabljali www ali ne in nato ustvarimo ustrezno preusmeritev 301.

Kaj to pomeni?

V kolikor bi želeli, da vaša spletna stran uporablja www morate http://mojastran.si preusmeriti na http://www.mojastran.si. Samo tako boste obdržali moč povezav, ki kažejo na http://mojastran.si, to pa zato, ker iskalniki razlikujejo med obema variantama, kot bi šlo za dve različni strani. Brez preusmeritve tako razdelite moč in vpliv povratnih povezav, kar efektivno pomeni, da izgubljate položaje na iskalnikih, čeprav zato ni nikakaršnega razloga in je možno to napako hitro odpraviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *