Kako prodati več: Optimizacija spletnih trgovin

Se tudi vi sprašujete kako prodati več. Z razmahom tehnologije in interneta smo bili v zadnjih 15 letih priča pravi revoluciji na področju spletne prodaje. Praktično čez noč so se pojavili spletni giganti, kot so Amazon, Itunes in Ebay, ki so za vedno spremenili spletno nakupovanje in ga približali množicam.

Odpreti spletno trgovino še nikoli ni bilo lažje, s prodajo pa lahko začnete praktično čez noč. Vendar danes tudi to ni dovolj. Konkurenca je na področju spletne prodaje izjemno visoka, potekata pa tudi stalna cenovna vojna in boj za nove stranke v obliki vedno večjih popustov in ugodnosti.

Doseči resničen uspeh na področju spletne prodaje je danes zavidanja vreden uspeh, ki uspe le redkim. Vendar v čim se razlikujejo uspešne spletne trgovine od neuspešnih? V obsegu ponudbe, morda. Gigantske spletne trgovine kot so Amazon imajo v svoji ponudbi več sto tisoč ali celo več milijonov izdelkov, kar zagotovo prispeva k njihovi uspešnosti. Vendar na drugi strani obstajajo zelo uspešne spletne trgovine z relativno majhnim številom izdelkov.

Torej kaj je bistvena razlika, ki naredi neko podjetje tako uspešno? Razumevanje kako deluje vaš izdelek/storitev in kdo je vaša idealna stranka. Razumevanje strank je ključno, saj sicer težko zadovoljimo njihove potrebe. Vendar za uspešno prodajo prek spletna samo razumevanje strank ni dovolj. Na podlagi poznavanja strank je potrebno spletno stran ali trgovino optimizirati in personalizirati.

Optimizacija in personalizacija. Spletni giganti ničesar ne prepustijo naključju, vsak element njihove spletne trgovine je skrbno premišljen in dobro testiran. Optimizacija konverzij (conversion optimization) oz. števila uporabnikov, ki “konvertirajo” in opravijo nakup je glavna lastnost, ki ji velika podjetja namenjajo ogromno pozornosti.

Optimizacija:

Pri načrtovanju optimizacije je enakega pomena odstranitev motečih elementov, ki odvračajo uporanika od zaključka nakupa, kot uporaba promocijskih elementov, ki uporabnika napeljujejo k izvedbi nakupa.

Raziskave kažejo, da vsako polje, ki ga mora stranka izpolniti pred  zaključkom naročila zmanjša možnost, da stranka dokonča in izvede nakup za 1%.

Strokovnjaki poznajo veliko večino motečih elementov, ki jih je potrebno odstraniti oz. spremeniti kot tudi katere elemente uporabiti, za izboljšanje prodajne učinkovitosti spletnih trgovin. Vendar pa vsaka strokovno izvedena optimizacija spletne trgovine zajema tudi testiranje uspešnosti sprememb, t.i. A/B testiranje. Pri A/B testiranju se ni potrebno omejiti zgolj na dve verziji (verzijo A, in verzijo B) vendar lahko hkrati testiramo tudi več različnih variant posamezne strani. Glavno je, da je vsaka verzija vsebuje zgolj eno spremembo.

Personalizacija:

Če je odstranitev motečih elementov dokaj intuitivna, pa je dostikrat veliko zmede kaj točno si predstavljamo pod personalizacijo. Pod personalizacijo spletnih strani spadajo dinamične tehnologije npr: spletna stran z novicami, vam najprej prikaže novice iz vaše okolice. V takem primeru vsak obiskovalec vidi drugačne vsebine. Prikaz zadetkov na iskalnikih (npr: Google), v vašem jeziku je drugi primer personalizacije.

Personalizacijo predstavljajo tudi sistemi priporočanja podobnih izdelkov, ki so jih stranke kupile v povezavi z izdelkom, ki ga trenutno ogledujete. Prav tako vodilne spletne trgovine personalizirajo pojavna okna (t.i. “pop-ups”) z dodatnimi popusti, kjer se strankam prikažejo različne ugodnosti.

Primerov personalizacije je ogromno, saj se v zadnjih leti vsi trudijo čim bolj personalizirati spletne strani in trgovine ter jih tako čim bolj približati posameznemu uporabniku.

Kako lahko torej vključite personalizacijo v spletno stran vašega podjetja? Lahko se odločite za samostojen in dolgotrajen razvoj lastne rešitve, kar je izjemno kompleksno opravilo, ki lahko traja več let tudi če pri razvoju uporabljate “open source” tehnologije.

Bolj optimalna rešitev pa bi bila, da implementacija že obstoječe tehnologije, ki je že pripravljena in jo je potrebno le še integrirati v vašo spletno stran, trgovino ali aplikacijo. Za več informacij si oglejte naše storitve inteligentne spletne prodaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *